Никога не е имало, нито ще има каквито и да е

...
Никога не е имало, нито ще има каквито и да е
Коментари Харесай

Симеон няма да съди държавата за имотите си

Никога не е имало, нито ще има каквито и да е искания от страна на Царя и фамилията му за компенсации, по тази причина че в годините са били лишени от правото да употребяват личните си парцели, написа в съобщение от Секретариата на Н.В. Цар Симеон II.Фамилията Сакскобургготски отхвърлят и появилите се след правосъдното решение за замък " Врана " клюки, че семейство възнамерява заведе каузи за компенсации.

" Нещо повече - Царското семейство е изцяло наясно, че режимът, открит след противозаконния референдум от 1946 година в България е натрапен от непознати сили. Следователно - не българският народ има виновност и не той следва да заплаща, каквото и да е обезщетение ", е маркирано още в известието.Симеон Сакскобургготски е реставрирал " Врана " с персонални средства и дарения на " родолюбиви сънародници ", с цел да се трансформира дворецът в музей, отдаден на Третото българско царство. " Като подобен, той скоро ще бъде публичен ", показват още от Секретариата.

В края на юли Софийският апелативен съд излезе с решение, че собственици на парка и двореца " Врана " са Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария-Луиза. Апелативният съд е отхвърлил решението на Софийския градски съд, че притежател е страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР